Lees voor

Podcast-serie GGD Calling

 

Hoe is een dag in het leven van een jeugdverpleegkundige 0-12? Kun je wel bij de GGD werken zonder zorgachtergrond? En wat doet een arts infectieziektebestrijding allemaal? In de podcast-serie GGD Calling geven we antwoorden op al jouw vragen over werken voor de publieke gezondheidszorg, de GGD en GGD regio Utrecht in het bijzonder. In elke aflevering ontdek je een afdeling van de GGD, met voorbeelden uit de regio Utrecht: van infectieziektebestrijding tot en met seksuele gezondheid, van jeugdgezondheidszorg tot forensische geneeskunde: de GGD doet véél!

Beluister de afleveringen via het Spotify-kanaal van GGD regio Utrecht. Je vindt de afleveringen ook via Apple Podcasts en Google Podcasts. Houd ons kanaal in de gaten voor nieuwe afleveringen!

Overzicht afleveringen


#1 De GGD en management – met Job Zwaal
Kun je wel bij de GGD werken zonder zorgachtergrond? Welke maatschappelijke impact maakt de GGD? En wat doet een GGD allemaal? In deze aflevering van GGD Calling vertelt Job Zwaal (directeur GGDrU) over het werken voor de publieke gezondheidszorg, de GGD, en GGD regio Utrecht in het bijzonder.

#2 Infectieziektebestrijding – met Putri Hintaran
Zwemmen in de grachten, een schurftuitbraak, vogelgriep… Team Infectieziektebestrijding van de GGD doet véél en vooral achter de schermen. Maar dat maakt het niet minder interessant! In deze aflevering vertelt Putri je alles over hoe het is om bij de afdeling Infectieziektebestrijding te werken.

#3 Jeugdgezondheidszorg 0-12 – met Shelley Paagman
Als jeugdverpleegkundige bij de GGD ondersteun je ouders en kinderen bij allerlei vragen over gezond en veilig opgroeien. En niet alleen vanuit het consultatiebureau. Benieuwd naar wat een jeugdverpleegkundige voor de leeftijd 0-12 allemaal doet? Je hoort er alles over in deze aflevering!

#4 Tuberculosebestrijding – met Natascha van Noort
Voorlichten, testen, behandelen, adviseren.. Dit.. én meer hoort allemaal bij het werk van team Tuberculosebestrijding. Maar wat is tuberculose precies? En hoe leidde een tuberculoseonderzoek van één persoon met tbc tot het testen van meer dan 21.000 mensen? Je hoort er alles over in aflevering 4 van GGD Calling.