Lees voor

Forensisch arts

 Aantal uren in overleg  Locatie regio Utrecht, Flevoland en Gooi- & Vechtstreek

Marktplaats

Wat ga je doen?

Je wordt opgeroepen door een huisarts uit de regio: een tiener is overleden en de huisarts vermoedt dat er sprake is van een niet-natuurlijke doodsoorzaak. Je stelt een aantal verhelderende vragen en besluit om langs te gaan voor onderzoek. Aldaar doe je de lijkschouw en probeer je de aard van het overlijden te achterhalen. Ook onderzoek je de omgeving voor mogelijke aanwijzingen: zijn er bijvoorbeeld (veel) medicijnen of drugs aanwezig?

Op basis van de schouw sluit je al dan niet uit of er (mogelijk) sprake is van een misdrijf. Wanneer dit niet het geval is, mag het lichaam worden vrijgegeven en maak jij een afsluitend schouwverslag. Jij geeft de nabestaanden duidelijkheid. Wanneer die behoefte er is, ga je met de nabestaanden – soms op een later moment – nog in gesprek om hen mee te nemen in de gebeurtenissen.  

Als Forensisch arts verricht je zeer betekenisvol werk in een bijzondere omgeving. De hele samenleving trekt aan je voorbij en je werkt nauw samen met verschillende instanties, zoals de politie, recherche, het NFI, etc. Je draait afwisselend dag- en avonddiensten. De drie hoofdbestanddelen van het werk zijn lijkschouw, medische arrestanten zorg (MAZ) en forensisch medisch onderzoek (FMO).

Waar kom je te werken?

Het regionale team forensische geneeskunde heeft ruim twintig collega’s, waarvan het voornaamste deel forensisch arts is. Ook zijn er een aantal secretaresses en de Manager Forensische Geneeskunde, die het team hiërarchisch aanstuurt. Elke zes weken is er een artsenoverleg waarbij je elkaar informeert, casuïstiek deelt en wanneer nodig je hart kan luchten. Natuurlijk vinden jullie elkaar ook tussendoor om even (telefonisch) te sparren.

De organisatie – en het vakgebied forensische geneeskunde in het bijzonder – is volop in beweging. We werken aan een grotere externe zichtbaarheid en meer interne en externe samenwerking.

De forensische geneeskunde is in ontwikkeling op zowel landelijk als regionaal niveau. Binnen de politieregio waaronder GGD regio Utrecht valt, is er al intensieve samenwerking met GGD Flevoland en GGD Gooi- & Vechtstreek.    

Wat vragen wij van jou?

Je hebt de opleiding (FMG of KNMG) tot Forensisch arts (bijna) afgerond en bent BIG-geregistreerd. Ervaring in de forensische geneeskunde is een pré. Omdat je opgeroepen kan worden is het belangrijk dat je in bezit bent van een rijbewijs B of eigen vervoer.             

In het werk kom je onverwachte, stressvolle en soms schrijnende situaties tegen. Dit vraagt om de nodige flexibiliteit en besluitvaardigheid. Jij neemt een professionele houding aan en kan je tegelijkertijd empathisch op te stellen naar slachtoffers en nabestaanden. Ook ben je in staat om goed contact te maken met moeilijk benaderbare personen of verwarde mensen.

Wat bieden wij jou?

Voor deze functie is het aantal contracturen in overleg en mede afhankelijk van jouw wens. Wij willen een salaris bieden dat passend is bij de functie, jouw kennis en ervaring. Daarover gaan we graag met jou in gesprek.

Bovenop jouw vaste salaris ontvang je een IKB van 17.45% én een maandelijkse vergoeding voor beschikbaarheidsdiensten en verrichtingen.

Een indicatie hiervan is als volgt: Wanneer 8 artsen de beschikbaarheidsdiensten in gelijke verhoudingen verdelen, leert de ervaring dat je gemiddeld 6 uur per week aan verrichtingen besteedt tijdens deze diensten. Inclusief IKB kan dit op jaarbasis €33.000 bovenop je vaste salaris betekenen. Dit bedrag kan uiteraard hoger of lager uitvallen afhankelijk van het aantal beschikbaarheidsdiensten en verrichtingen.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Eva Voditska (Manager Forensische Geneeskunde) via Evoditska@ggdru.nl of 06-18699265.

  Zichtbaar
  Verbindend
  Alert
  Eigentijds
  Onafhankelijk

 

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan door je cv en motivatiebrief te uploaden via de knop “solliciteren” op deze pagina.