GGD regio Utrecht in een notendop…
Als je aan GGD regio Utrecht (GGDrU) denkt, wat is dan het eerste wat bij je opkomt? Medische milieukunde? Nee? Misschien consultatiebureaus of soa-testen? Of toch corona?
GGD regio Utrecht (GGDrU) is de gemeentelijke gezondheidsdienst van de 26 gemeenten in de regio Utrecht. Met ons werk helpen we alle 1,3 miljoen inwoners gezonder te leven. We doen dit samen met gemeenten, (zorg)organisaties én met inwoners uit de steden en dorpen.
Wat ga je doen?
Als Toezichthouder Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) voer je in opdracht van gemeenten toezicht uit op organisaties in onze regio die maatschappelijke ondersteuning bieden. Vervolgens adviseer je de gemeenten in de eventuele opvolging na een toezicht. Het doel van dit kwaliteitstoezicht is het bewaken en optimaliseren van de kwaliteit en veiligheid van de voorzieningen, denk hierbij aan ambulante ondersteuning, dagbesteding, beschermd/begeleid wonen en hulp bij het huishouden.
Hoe pak je dat aan? Je gaat Wmo aanbieders bezoeken. Dit kan een regulier bezoek zijn of een bezoek n.a.v. een calamiteit. Ook ga je onaangekondigde locatiebezoeken afleggen. In een onderzoek bekijk je onder andere of de professionals de juiste kwalificaties hebben, er cliëntgericht gewerkt wordt en of het een veilige omgeving is. Je doet documentenonderzoek, observeert en voert gesprekken met bijvoorbeeld bestuurders, managers, begeleiders maar natuurlijk ook cliënten. Zo vorm je een compleet beeld van de voorziening. Met zorg beoordeel je de kwaliteit en schrijf je het rapport wat naar de aanbieder en de betreffende gemeente gestuurd wordt.
Naast het kwaliteitstoezicht draag je als toezichthouder Wmo ook bij aan het bevorderen van de onderlinge samenwerking, uitwisseling en kennisdeling van zowel gemeenten als de aanbieders.
In je werk ben je veel op pad om de aanbieders en locaties te bezoeken. De uitwerking van de rapporten doe je op kantoor of vanuit huis. In het team Toezicht Wmo van GGD regio Utrecht (GGDrU) zoeken jullie veel de samenwerking op. Doordat de onderlinge lijnen kort worden gehouden en jullie elkaar opzoeken kom je in een hecht team terecht waarin jullie gezamenlijk aan een opdracht werken en elkaar ondersteunen als dat nodig is.
Kortom, als Toezichthouder Wmo heb je een belangrijke maatschappelijke taak, heb je veel verantwoordelijkheid en kom je te werken in een team met een fijne teamgeest!
Waar kom je te werken?
Van de 26 gemeenten in de regio Utrecht hebben 24 gemeenten vanaf 2016 het toezicht Wmo belegd bij GGDrU. Sindsdien zijn er honderden Wmo-aanbieders bezocht en getoetst aan de hand van wettelijke en gemeentelijke eisen (toetsingskader).
Je komt te werken in het team Toezicht Wmo van GGDrU. In dit gezellige en jonge team werken drie Toezichthouders Wmo. Jullie trekken samen op bij bezoeken, bespreken bezoeken met elkaar na, lezen mee met elkaars rapporten en hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan.
Als je bij ons start, word je niet meteen in het diepe gegooid. Er ligt een inwerkprogramma voor je klaar en je gaat de eerste paar weken mee op pad met je teamgenoten. De kennis die je nodig hebt voor deze functie leer je vooral in de praktijk.
Wat vragen wij van jou?
Jij beschikt over een hbo werk- en denkniveau. Opleidingsrichtingen die goed aansluiten op de functie zijn bijvoorbeeld: social work of maatschappelijk werk en dienstverlening.
Bij voorkeur heb je een aantal jaren werkervaring in de gemeentelijke context, binnen de Wmo of (jeugd)zorg of binnen een sociaal wijkteam. Ervaring op het gebied van Wmo-beleid en beleidsondersteuning is hierbij een pré.
We zien graag dat je een proactieve houding hebt en zaken niet snel uit de weg gaat zodra er sprake is van weerstand. Ook in gesprekken weet je hiermee om te gaan door de gesprekken in goede banen te leiden.
Daarnaast is uiteraard een kritische blik en zorgvuldig kunnen werken van belang. Je bent een energiek persoon en houdt ervan om de verbinding aan te gaan op verschillende niveaus.
Als visitekaartje van GGDrU en Team toezicht weet je je goed te presenteren binnen de gemeentelijke context. Oftewel: je bezit een goede dosis politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
Omdat je door heel de regio reist ben je in het bezit van een rijbewijs B en beschik je over een auto.
Wat bieden wij jou?
Het betreft een functie voor 24-30 uur per week, waarin je zo snel mogelijk start. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring minimaal €3167,- en maximaal €4537,- bruto per maand (schaal 9 cao SGO) bij een fulltime dienstverband (36 uur). Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring kan de aanloopschaal (schaal 8 cao SGO) van toepassing zijn.
Wil je meer weten over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals 17,45% IKB boven op jouw salaris? Lees dan verder op: https://afas.ggdru.nl/arbeidsvoorwaarden
Wil je meer weten?
Heb je vragen over deze vacature of wil je meer informatie, vul dan het contactformulier in via: https://werkenbij.ggdru.nl/contact. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.
Zichtbaar |
Verbindend |
Alert |
Eigentijds |
Onafhankelijk |
Ben je enthousiast?
Solliciteer dan door je cv en motivatiebrief op deze pagina te uploaden via de knop ‘Solliciteren’. Reageren kan tot en met 24 mei.