32-36 uur per week | Zeist/hybride |
Per direct | 1 jaar met kans op verlenging o.v.v. financiering |
Wat ga je doen?
De missie van het team onderzoek is het doen van onderzoek, generen van kennis en inzicht geven in de gezondheid van de inwoners van de regio Utrecht t.b.v. preventief gezondheidsbeleid. Hiertoe verzamelen wij schatten aan (voornamelijk) kwantitatieve data zoals de gezondheidsmonitors of gegevens van de jeugdgezondheidszorg. Tevens streven we ernaar om meer het verhaal achter de cijfers op te halen middels kwalitatief onderzoek.
Als senior onderzoeker houd je je bezig met kwantitatief onderzoek en krijg je meerdere projecten onder je hoede. Zo ga je concreet aan de slag met onder meer de monitor IZA van regio Utrecht en de monitor van regio Vallei. Voor beiden zoek je data uit voor het eerste beeld en analyseer je VEktis data en geef je hier samen met inhoudsdeskundigen duiding aan en presenteert deze bevindingen. Verder ga je aan de slag met de regiodeal, de monitoring en evaluatie van het GALA-plan van gemeente Veenendaal, met de versterking ketenaanpak valpreventie en zorg je ervoor dat het jongerenpanel wordt uitgebreid en voer je panelonderzoeken onder deze doelgroep uit.
Aanvullend houd je je bezig met verrichten van analyses en het schrijven van factsheets en rapportages over bijvoorbeeld data speciaal onderwijs, zwemvaardigheid, huiselijk geweld en forensische geneeskunde. Als senior onderzoeker zal je ook meerdere verdiepende onderzoeken opzetten zoals voor het onderzoek welke burgers melden verwarde personen, welke overlast ervaren zij, hoeveel meldingen over onbegrepen/verward gedrag komen bij de politie binnen, wie is de melder, hoe vaak melden verwarde personen zichzelf, en ga zo maar door.
Als senior onderzoeker vervul je een belangrijke adviserende rol naar de gemeentes waarvoor je de onderzoeken verricht. De geanalyseerde data die jij hen aanreikt kan medebepalend zijn voor het te maken gemeentelijke gezondheidsbeleid.
Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij een van de grootste GGD-en van het land. Vanuit jouw rol als senior onderzoeker lever je een bijdrage aan de gezondheid en veiligheid van de inwoners van regio Utrecht. Onze droom is dat we in 2030 gezondheidsverschillen verkleind hebben en dat de collectieve gezondheid in de regio Utrecht vergroot, doordat we nog beter zicht hebben op onze doelgroep en belangrijke gezondheidsthema's, die we proactief signaleren en monitoren. Hierin ondersteunen we als team onderzoek door middel van kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeken. Ook speelt het team actief in op de actuele vraagstukken voortkomend uit de akkoorden IZA/GALA waar gemeenten uitvoering aan moeten geven. We streven hierbij naar het benutten van kennis uit wetenschap, praktijk en ervaringsdeskundigheid.
GGD regio Utrecht?
GGD regio Utrecht is de gemeentelijke gezondheidsdienst van de 26 gemeenten in de regio Utrecht. Met ons werk helpen we 1,4 miljoen inwoners gezonder te leven. We doen dit samen met gemeenten, (zorg)organisaties én met inwoners uit de steden en dorpen.
Bij een ramp of crisissituatie werken politie, ambulance, brandweer en de GGD samen, waarbij wij worden ingezet op het gebied van infectieziektebestrijding, medische milieukundige, psychosociale hulpverlening en gezondheidsonderzoek. Tijdens een omvangrijke gezondheidscrisis wordt GGDrU een crisisorganisatie. We rekenen dan op jouw flexibele inzet. De vraag vanuit de organisatie is daarbij leidend.
Wat vragen wij van jou?
Jij bent een senior onderzoeker met wo-werk- en denkniveau. Je hebt meerdere jaren aantoonbare werkervaring met het verrichten van kwantitatief onderzoek, het vertalen van data naar concrete publicaties en het geven van gedegen advies aan externe stakeholders. Hoe je onderzoek doet, daarin maak jij het verschil. Dat benader jij vanuit jouw vakgebied op creatieve en eigentijdse wijze, maar onderzoek doen heeft hoe dan ook jouw hart. Je bent een teamspeler en je bent goed op de hoogte van grote maatschappelijke ontwikkelingen op terrein van de publieke gezondheid en weet deze toe te passen in de onderzoeken waar je sturing aangeeft. Je ziet het als uitdaging om platte cijfers te vertalen in kennis.
Jouw opleidingsachtergrond is aanvullend op het team. Denk bijvoorbeeld aan Sociologie, Gezondheidswetenschappen, Psychologie of Voeding & Gezondheid. Je bent communicatief sterk in woord en geschrift en je bent een echte teamspeler. Last but not least: met SPSS of R kan jij lezen én schrijven.
Een VOG-aanvraag en het afleggen van de ambtseed maken deel uit van het proces.
Deze vacature staat tegelijk in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.
Wat bieden wij jou?
Wil je meer weten?
Heb je vragen over deze vacature of wil je meer informatie, vul dan het contactformulier in via: https://werkenbij.ggdru.nl/contact. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.
Ben je enthousiast?
Solliciteer dan door je cv en motivatiebrief op deze pagina te uploaden via de knop ‘Solliciteren’. Reageren kan tot en met 5 maart 2025. De eerste gesprekken vinden plaats in week 12 van 2025.